برای دیدن محتوای سایت روی دکمه دسته بندی کلیک بفرمایید
در طی سه هفته گذشته، شما را با سه سری از مقالات در رابطه با خدایان کهن و ارتباط آن با روانشناسی انگیزشی آشنا کردیم. در این مقاله قصد داریم تا منابع مطالعه بیشتر در با اسطوره ها را برای شما شرح دهیم. بدون تردید یکی از مهم ترین کتاب های تاریخ بشر ایلیاد می باشد. این کتاب دیوان شعری منسوب به هومر شاعر نابینای یونان باستان میباشد. داستان این کتاب درباره چگونگی وقوع جنگ تروآ است. در این کتاب به روابط خدایانی که در مقالات پیشین ذکر شده میپردازد و پهلوانانی چون آشیل و آگاممنون در آن حضور دارند. همچنین بخوانید: خدایان کهن و ارتباط آن با روانشناسی انگیزشی(قسمت سوم) گرچه این کتاب به فارسی ترجمه شده است اما قبل از خرید کتاب حتما سعی کنید چند برگی از آن را مطالعه کنید تا مطمئن شوید کتابی با ترجمه روان انتخاب کرده اید. کتاب اودیسه، مانند ایلیاد، از مهم ترین کتاب هایی است که تاکنون نوشته شده و بخصوص در غرب بسیار تاثیر گذار بوده است زیرا افکار و اعتقادات تمدن های پیشین بشر را نشان میدهد. همچنین بخوانید: خدایان کهن و ارتباط آن با روانشناسی انگیزشی(قسمت دوم) این کتاب یکی از جالب ترین و شناخته شده ترین تحقیقات یونگ یعنی ناخودآگاه جمعی را شامل میشود که در مقالات قبلی هم به آن اشاره کردیم. خواندن این کتاب به شما این امکان را میدهد که بتوانید هم با خدایان باستان تا حدی آشنا شوید و هم با نوعی دیگر از روش های خودشناسی و شخصیت شناسی ارتباط برقرار کنید. داستان این کتاب درباره رکسانه دختر ایرانی است که با اسکندر مقدونی ازدواج میکند. رکسانه رفته رفته تفاوت های فرهنگ ایرانی و یونانی را کشف میکند. اسکندر و دوستانش، بعد جدیدی از فرهنگ را به ما نشان میدهند. این کتاب، همچون کتاب رکسانه و اسکندر، شما را به طور غیرمستقیم با دنیای خدایان مرتبط میسازد. از میان کتاب های اشاره شده در این مقاله، این کتاب نثری روان تر دارد و برای جوانان و نوجوانان مناسب می باشد. گرچه کتاب های گفته شده مانند نمایشنامه های بلند شکسپیر دارای نمونه های ساده تری برای کودکان و نوجوانان هستند اما این نمونه های تولید شده گاهی از هیجان داستان کاسته اند. خواندن داستان از زبان خودتان باعث افزایش صمیمیت و عشق میان شما و فرزندتان خواهد شد و حسن دیگر آن، این است که ذهن کودک را برای پرسیدن سوال باز خواهد گذاشت. به عنوان مثال وقتی شما کاملا مطلع هستید که در کتاب اودیسه چه اتفاقی افتاده است، فرزندتان هر سوالی که از شما بکند، میداند که پاسخی برای آن دارید و اطلاعات خوبی در اختیارش میگذارید. برای درک بیشتر روند رشدی فرزندتان، مقاله زیر را مطالعه بفرمایید. همچنین بخوانید: مقدمه ای بر روانشناسی تکوینی مطالعه و خواندن داستان یک کار جانبی و تفریحی نیست بلکه یک عملی ضروری و لازم برای هر فردی است. ذهن انسان به داستان نیاز دارد و اگر داستان های غنی برای تغذیه ذهن نباشد، ذهن تمایل به داستان ها و اطلاعات سطحی پیدا میکند. امید است که از این مقاله هم اطلاعات مفید و موثری بدست آورده باشید. همچنین بخوانید: خدایان کهن و ارتباط آن با روانشناسی انگیزشی(قسمت اول)مقدمه
۱. ایلیاد(هومر)
۲. اودیسه(هومر)
از نظر ساختار داستانی، اودیسه بسیار متنوع تر از ایلیاد است و در آن وقایع هیجان انگیز تری اتفاق می افتد. با این حال بدون خواندن ایلیاد، درک اودیسه بسیار دشوار است.
این کتاب سرگذشت یکی از بزرگان جنگ تروا بنام الیس را نقل میکند که ده سال در سفر است تا به خانه اش برگردد و در این راه از خدایان کمک میخواهد.
همه فکر میکنند که الیس مرده است ولی در آخر او باز میگردد و دست متجاوزان را از وطن خود کوتاه میکند.۳. ناخودآگاه جمعی و کهن الگو(کارل گوستاو یونگ)
۴. رکسانه و اسکندر(جوآن کریسپی)
گرچه این کتاب شما را مستقیما با اصل خدایان مرتبط نمیکند ولی تاثیر خدایان چندگانه را در ذهن فرماندهان بزرگی که آن ها را پذیرفته اند، نشان میدهد.۵. اسطوره های یونان باستان(میشل پیکمال)
این کتاب، حکایت هایی را درباره خدایان یونان باستان از زبان مردم نقل میکند، مردمی که در دنیای ساخته زئوس زندگی میکرده اند و پس از مدتی زئوس با خشم خودش دنیای آن ها را ویران کرده و آنان بازماندگان آن حادثه بزرگ هستند.نکاتی برای نقل داستان های اسطوره ای برای کودکان
توصیه ما به شما این است که خودتان مطالعه داشته باشید و بعد داستان ها را از زبان خودتان برای بچه ها نقل کنید زیرا میزان درک هر کودکی با کودک دیگر متفاوت است.
مطمئنا انجام این کار زمانبر خواهد بود ولی عشق و تعهد و محبت والدین و ذهن پویای فرزندان، چنین درکی را مطالبه میکند.سخن آخر