برای دیدن محتوای سایت روی دکمه دسته بندی کلیک بفرمایید

دسته بندی

Breadcrumbs Image

تاثیر بکار گیری کلمات منفی در تربیت و رشد کودک به همراه ویدیو

همیشه تنبیه و آسیب زدن به کودک بدنی نیست، گاهی با یک جمله منفی میتوانید روح اورا چنان زخمی کنید که تاثیرش تا پایان عمر با او بماند. با مام پلاس همرا باشید تا تاثیرات کلمات منفی بر کودک را باهم بیشتر بررسی کنیم.

نحوه صحبت بزرگسالان با کودکان می تواند تأثیر زیادی بر رشد صدای درونی کودک از سنین بسیار پایین داشته باشد.

کودکان در زمان رشد نیاز به راهنمایی و حمایت دارند و زبان منفی می تواند در مغز کودک سردرگمی ایجاد کند.

مقاومت و عصبانیت کودک را  برانگیزد و باعث شود کودک احساس کند تمام کارهایش یا اشتباه یا نادرستند". در نتیجه،  انتقاد را به دل می گیرند، خود را با دیگران مقایسه می کنند و مدام فکر می کنند که نمی توانند کاری را به خوبی انجام دهند. که  در دراز مدت به سلامت روان آنها آسیب مبرساند.

 

توجه به زبان

برای هدایت کودکان به سمت انتخاب و حفظ رفتار مثبت، بزرگسالان باید به رفتار کلامی (کلمات) و غیرکلامی (لحن و زبان بدن) خود توجه کنند.

یک مطالعه تخمین می‌زند که یک کودک به طور متوسط ​​در دوران رشد بیش از 148000 بار کلمه "نه" یا "نباید" را می‌شنود، در حالی که تنها چند هزار عبارت "بله"را میشنود. 

به عنوان مثال، اگر به کودک خود بگویید "بشقابتو پرت نکنی "، کودک به انداختن بشقاب فکر می کند و احتمالا آن را رها می کند. ما تمایل داریم چیزی را که روی آن تمرکز می کنیم به دست آوریم و فرزند شما ممکن است با این فکر بزرگ شود که دست و پا چلفتی است.

بنابراین، بهتر است بگویید  آفرین!' چقدر خوب بشقابتو گرفتی غذا نریزه،با این نوع اظهار نظر، به احتمال زیاد شاهد تغییر زبان بدن فرزندتان خواهید بود. پشتشان صاف می شود، لبخند می زنند و انگشتانشان دور بشقاب سفت می شود.

سال گذشته، یک دانش آموز سال یازدهم به ما گفت که وقتی به معلم علوم خود گفت که دوست دارد زیست شناس دریایی شود، واکنش فوری معلمش  این بود: «واقعا؟تو هیچ وقت نمیتونی قبول بشی! او در آن زمان در سال هشتم بود و بیش از سه سال نظر منفی خود را حفظ کرده بود تا اینکه در مورد آن با ما صحبت کرد. 

همین یک جمله کلی برعزت نفس کلی او تأثیر گذاشته بود. این همان چیزی است که " سوگیری منفی " نامیده می شود.

"سوگیری منفی" 

بر اساس علوم اعصاب، مغز انسان می تواند موارد منفی را راحت تر از مثبت به خاطر بیاورد. بنابراین، اگر کسی نه کلمه مثبت و یک توهین به شما بدهد، همیشه این توهین است که به یاد خواهید آورد.

براساس مطالعات عصب شناسی به ما نشان می دهد که منفی گرایی و استرس با هم مرتبط هستند. به عنوان مثال، وقتی کلمه "نه" را می بینیم، مغز ما ده ها هورمون و انتقال دهنده های عصبی تولید کننده استرس را آزاد می کند که عملکرد طبیعی ما را خراب می کند.

این بدان معنا نیست که ما همیشه باید بی جهت به  فرزندانمان گوش دهیم یا هرگز «نه» نگوییم، اما باید حواسمان به زبانی باشد که برای تشویق رفتار مثبت مناسب و توانمندسازی کودکان برای باور به توانایی های خود استفاده می کنیم.

وقتی شروع به آگاهی بیشتر از منفی بودن زبان خود کنیم، می‌توانیم محیطی آرام‌تر، مثبت‌تر، پرورش دهنده و حمایت‌کننده‌تر ایجاد کنیم. چیزی که معلم علوم می توانست به شاگردش بگوید این بود: "خیلی خوب است که شما این جاه طلبی را دارید." اگر می‌خواهید یک زیست‌شناس دریایی شوید، اینها مراحلی هستند که باید برای رسیدن به آنجا انجام دهید….'. آن کودک درسش را با انگیزه و شادی ترک می کرد به جای اینکه روحیه اش تضعیف و ناراحت شود.

در وب سایت مام پلاس ببینید"

چرا نباید کودک را تنبیه کرد؟ و ده روش جایگزین تنبیه کودک

چگونه میتوان کودک را درست و اصولی تنبیه کرد؟

همدلی به کودک کمک می کند تا از جنبه های منفی به سمت مثبت حرکت کند. اگر فرزندتان می‌گوید که برای بار اول که کاری را درست انجام نداده پس حتما خنگ است  با گفتن این جمله به او کمک کنید: «هنوز خیلی فرصت داری تا یاد بگیری  همه چیز در زندگی به تمرین نیاز دارد.» به فرزندتان نشان دهید که آنها کسانی هستند که افکارش را کنترل می کنند و نه برعکس، به او قدرت می دهد تا با صدای منفی خودش مبارزه کند. به آنها کمک کنید تا وضعیت را به حالت مثبت تغییر دهند. ما شکست نمی خوریم، یاد می گیریم.

همانطور که کلمات منفی باعث ایجاد استرس در مغز می شوند، کلمات مثبت نیز باعث تقویت قسمت هایی از لوب های پیشانی مغز و تقویت عملکرد شناختی می شوند. خیلی ساده، شنیدن کلمات مثبت به ما احساس خوبی می دهد.

تقویت مثبت و کلمات مثبت باعث ایجاد خوش بینی، غرور، احساس امنیت و شادی در کودک می شود که به نوبه خود به آرامش صدای انتقادی درونی او کمک می کند. 


برچسب ها

مجیدظفری

مجیدظفری

توضیحات بیشتر

مشاهده نظرات

دیدگاه ارزشمند شما

لطفا فیلدهایی که با * مشخص شده است را پر کنید، آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود