برای دیدن محتوای سایت روی دکمه دسته بندی کلیک بفرمایید
ما به کمک حواس خود محیط اطرافمان را میشناسیم با چشمها میبینیم به کمک گوشها صداها را تشخیص میدهیم بینی و زبان در تشخیص بوها و مزه ها ما را یاری میکنند حس بویایی انسان بسیار حساس است و میتواند بیش از ده هزار بوی مختلف را تشخیص دهد پوست به ما کمک میکند تا گرمی و سردی نرمی و زبری و درد را تشخیص دهیم در این درس دانش آموزان یاد میرگیرند هنگش دود استفاده کنند مشاهدات خود را دقیق و در قالب جملات عینی یادداشت ،نمایند در زمان ارائه گزارش یا بحث و گفتگو از مستندات خود استفاده نمایند و به حافظه ی خود اعتماد نکنند. در پایان این درس انتظار میرود دانش آموزان بتوانند: مداد ،دفترچه ،یادداشت، ذره بین از ابتدای تاریخ فعالیتهای علمی ،تاکنون مشاهده متداول ترین روش برای جمع آوری اطلاعات بوده است . گردش و بازدید ضمن تحریک حس کنجکاوی و تقویت روحیهی پرسش گری فرصتهایی را برای مشاهده فراهم می آورند . ثبت مشاهدات و یادداشت برداری موجب می شود در هنگام گزارش و یا رجوع به خاطرات شخصی بتوانیم آنچه را رخ داده درست بیان کنیم . در بسیاری از موارد یادداشت ها به عنوان اسناد و مدارک برای تجزیه و تحلیل مورد استفاده قرار میگیرند . در این راستا توجه همکاران گرامی را به نکات زیر جلب می کنیم: طراحان: آقای قادری و خانم جابلقی خلاصه فصل اوّل: زنگ علوم (گردش در باغ)
ما برای جمع آوری اطلاعات محیط اطراف خود مشاهده میکنیم و هنگام مشاهده از چند حس خود استفاده میکنیم بهتر است آنچه را مشاهده میکنیم یادداشت نماییم. همچنین برای ر دقیق تر از وسیلههای مختلفی استفاده میکنیم مثل ذره بین خط کش دوربین عکاسی وسیله ی ضبط صدا و...... خوب است بدانیم یک یادداشت خوب یادداشتی است که مشاهده کننده آنچه را که میبیند و میشنود به طور دقیق یادداشت کند نه آنچه را که خودش تصور میکند.درس ۱ در یک نگاه
اهداف فصل گردش در باغ
1. هنگام بازدید و گردش علمی و برخورد با پدیده های مختلف عادت کنند به مشاهده دقیق محیط پیرامون بپردازند.
2. هنگام بازدید و گردش علمی و برخورد با پدیدههای مختلف عادت کنند از مشاهدات خود یادداشت برداری نمایند و آنها را به صورت جمله های درست بیان کنند.
3. هنگام بازدید و گردش علمی و برخورد با پدیدههای مختلف عادت کنند از مشاهدات خود یادداشت برداری نمایند و آنها را به صورت جملههای درست بیان کنند و هنگام ارائه ی گزارش از یادداشتهای خود استفاده نمایند.مواد و وسایل آموزشی:
دانستنیهایی برای معلم برای فصل اول علوم دوم
۱. یادداشت ها باید به گونه ای نوشته شود که دانش آموزان همواره بتوانند به عنوان یک سند به آن مراجعه کنند بنابراین بهتر است از آغاز کار عادت خوب و مناسب یادداشت نویسی به آنها آموزش داده شود.
۲. باید یادداشتها طوری سامان داده شود که کی؟»، «کجا؟ » ، «چه چیزی؟ « و » چه کسی؟ « در آن پاسخ داده شده باشد. یادداشت ها باید به نویسنده کمک کنند تا یک خط زمانی مستمر و مداوم را دنبال کند.
۳. یادداشتها باید مورد بررسی قرار گرفته مطالب اضافی و تکراری آن حذف و مورد بازبینی قرار گیرد.