برای دیدن محتوای سایت روی دکمه دسته بندی کلیک بفرمایید

دسته بندی

Breadcrumbs Image

کاربرگ و آموزش جمع و تفریق فرایندی یا دو مرحله ای به روش چکشی ، پایه ی دوم ، خانم سفری پور

بچه های عزیز کلاس دومی قراره در این ویدئو دو عدد دو رقمی رو به روش فرایندی با هم جمع کنیم و در این روش از جمع چکشی استفاده میکنیم. برای اینکه این روش رو یاد بگیرید با ما همراه باشید و و ویدئو رو کامل ببینید.در ادامه کاربرگ های جمع و تفریق فرایندی رو چاپ کنید و در اختیار دانش آموز قرار بدید تا حل کنند.

جمع و تفریق فرآیندی دو عدد دو رقمی

با تغییر کتب درسی مبحث جدیدی در ریاضیات وارد شد به نام جمع و تفریق فرآیندی که زیربنای آن از پایه ی دوم ابتدایی و فصل دوم کتاب ریاضی (جمع و تفریق اعداد دو رقمی) پایه ریزی می شود. بر خلاف سالهای گذشته که در مبحث جمع و تفریق با انتقال خیلی سریع به ارائه ی تکنیک می پرداختیم، در جمع و تفریق فرآیندی نیازی به ارائه ی تکنیک انتقال از دهگان به یکان در تفریق و یا باالعکس در جمع نیست.

به جای انتقال میتوان با روشهای مختلف در جمع و تفریق فرآیندی به جواب رسید. با استفاده از: وسایل، انگشت، خط، چوب محور، شکل، به صورت ذهنی و بهترین راه کمک گرفتن از جدول اعداد

و حرکت رو به پایین و رو به جلو در جمع رو به بالا و رو به عقب در تفریق است.

معنی و مفهوم فرآیند

 فرآیند به معنی «پیش رفتن» و پیشرفت گام به گام به سوی هدفی به طور خلاصه، اصطلاح «روند» یعنی تغییرمرحله به مرحله به سمت یک هدف معین.

فواید جمع و تفریق فرآیندی:

۱. سرعت محاسبات را بالا میبرد.

۲. درک کامل تر از مفهوم عدد ارائه میدهد.

برای دانش آموزان مأنوس تر است.

٤. دانش آموزان شمارش رو به جلو و رو به عقب را بهتر یاد میگیرد.

ه. قدرت محاسبه ی ذهنی در جمع و تفریق را پرورش میدهد.

آموزش جمع و تفریق فرآیندی دو عدد دو رقمی

دانش آموز ابتدا عدد بالایی را به عنوان یک کل در نظر گرفته و با دهگان عدد پایینی داخل یک خط بسته می گذارد. سپس عدد بالایی را در جدول اعداد پیدا کرده و به علامت جمع یا تفریق دقت می کند. اگر علامت جمع بود طبقه - طبقه ستون را رو به پایین میافتد و اگر تفریق بود طبقه ـ طبقه ستون را رو به بالا میرود و عدد مورد نظر را پیدا کرده و زیر مساوی مینویسد. بعد يكان عدد دوم را زیر یکان عددی که زیر مساوی نوشته بود مینویسد، حال با توجه به علامت، اگر علامت جمع بود رو به جلو حرکت می کند و اگر علامت تفریق بود رو به عقب حرکت می کند و پس از پیدا کردن عدد، آن را زیرمساوی مینویسد.

نکته ی اول:

دانش آموز حتماً باید گسترده نویسی را بلد باشد تا بتواند عدد پایینی را گسترده کند و جایگاه یکان و دهگان در جدول ارزش مکانی را بداند.

نکته ی دوم

زیر هم نویسی در اینجا خیلی مهم است که دانش آموز یکان را زیر یکان و دهگان را زیر دهگان بنویسد.در غیر این صورت دچار مشکل می شود
برای مشاهده ی ویدئوهای مشابه کلیک کنید:


برچسب ها

مشاهده نظرات

دیدگاه ارزشمند شما

لطفا فیلدهایی که با * مشخص شده است را پر کنید، آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود