برای دیدن محتوای سایت روی دکمه دسته بندی کلیک بفرمایید

دسته بندی

Breadcrumbs Image
IMG_۲۰۲۲۱۱۱۹_۱۵۴۳۳۰ (1).jpg

عوامل طلاق چیست؟

طلاق یک پدیده عمومی در همه جوامع است و به نظر می رسد که روز به روز شیوع پیدا می کند و این یک امر خطرناک است، طلاق یک اتفاق سخت برای هر دو زوج است و عواقب روانی زیادی برای همه طرفین دارد. با ما همراه باشید تا بارزترین عواملی که باعث تهدید خانواده میشود را با هم بررسی کنیم

طلاق یکی از مشکلاتی که جامعه امروز با آن روبروست و مشکلات بسیاری را برای افراد و در نتیجه جامعه ایجاد کرده است و موجب گسیختگی خانواده شده است. در گذشته زندگی مشترک افراد طولانی‌تر بود و طلاق به ندرت اتفاق می‌افتاد. اما امروزه با توجه به افزایش مشکلات اقتصادی، ابتلا به بیماری‌های روانی، فشار وارده از سوی رسانه‌های اجتماعی و ... آمار طلاق بسیار بالا رفته است. مجموعه ای از عوامل فردی، اجتماعی و روانی می‌تواند در تصمیم گیری برای طلاق موثر باشند. حدود نیمی از طلاق‌های ثبت شده در پنج سال نخست زندگی مشترک روی می‌دهد.

 

 

 

تعریف طلاق

 

طلاق عبارت است از جدایی زوجین از یکدیگر به نحوی که از دینی که هر دو معتقدند نشأت می گیرد و تشریفات قانونی و رسمی در آن رعایت می شود.

 

دلایل طلاق چیست؟

 

عوامل و دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است بر روابط زناشویی تأثیر منفی و مستقیم بگذارد و ممکن است دلیلی برای بیگانگی همسران از یکدیگر و سپس جدایی آنها باشد

 

 

 

 

علل اصلی و عوامل طلاق چیست؟


بهتر است عوامل و علل طلاق را بشناسید و آگاهانه در جهت پیشگیری از طلاق اقدام کنید.

 

 

1- ازدواج زود هنگام

 

 

درست است که ازدواج در سنین پایین بسیار رویایی به نظر می‌رسد ولی واقعیت چیز دیگری است. ازدواج در جوانی یکی از عوامل دخیل در ترسیم چهره آرمانی از زندگی زناشویی رویایی است. این افراد بعد از ازدواج و رویارویی با مسئولیت‌های زندگی مشترک و درخواست‌های همسر دچار نوعی سرخوردگی ناشی از نبود زندگی زناشویی رویایی می‌شوند. می‌توان گفت باورهای ناکارآمد، یکی از عوامل اصلی در بسیاری از اختلاف‌های پیش آمده در روابط همسران است.

 

 

2- ازدواج‌های قبلی

بعد از هر بار ازدواج تا حدی خطر طلاق در ازدواج بعدی افزایش می‌یابد. چرا که بسیاری از افراد بعد از طلاق بدون اینکه از لحاظ روانی به دلیل شکست ناشی از ازدواج قبلی خود بهبود یافته باشند و آمادگی لازم برای شروع یک رابطه جدید را داشته باشند، وارد یک رابطه جدید می‌شوند. همین امر سبب ناکامی در رابطه‌های بعدی فرد نیز می‌شود. علت اصلی طلاق در این موارد، وارد رابطه جدید شدن برای فراموش کردن رابطه پیشین خود است.

 

 

3- مسائل و مشکلات مالی

فقر مهمترین شاخصی است که بیشتر از هر عامل دیگری خطر طلاق را افزایش می‌دهد. زوج‌هایی که در زندگی بدهی‌های بالایی دارند، به طلاق نزدیک‌تر می‌شوند. بین مادیات و شادی یک رابطه مستقیم وجود دارد. زوج‌هایی که همواره در فکر این موضوع هستند که چه بخورند، چه چیزهایی می‌توانند بخرند یا نمی‌توانند بخرند و نسبت به کسانی که مشکل مالی ندارند کمتر احساس شادی می‌کنند.

 

 

4- بچه دار شدن وتاثیرعدم وجود بچه در طلاق زوجین

 

 

 

فرزندان شیرینی‌های زندگی هستند، اما خانواده‌هایی که به فکر بچه دار شدن هستند باید بدانند که داشتن فرزند زیاد نیاز به زمان، انرژی و پول بیشتر نیز دارد. بسیاری از خانواده‌ها در اینده از نظر مالی برای تامین نیازهای کودکان دچار مشکل می‌شوند و همین امر احتمال طلاق را افزایش می‌دهد. بچه دار شدن از جمله مسائلی است که نیاز به آمادگی زن و مرد دارد و در بسیاری موارد سبب جدایی و فاصله گرفتن زوجین از هم نیز می‌شود. گاهی دیده شده عدم همکاری مرد با زن در امر بچه داری، زن را دچار افسردگی و فشار روانی نموده و باعث ایجاد اختلافات بعدی خواهد شد.

 

5- تاثیر  اعتقادات و باور‌های مذهبی بر طلاق زوج ها

 

 

همسان بودن اعتقادات، ارزش‌ها و باور‌های زوجین با هم نقش مهمی در پیشگیری از طلاق را ایفا می‌کند. طلاق در میان زن و شوهر‌هایی که هر دو افرادی مذهبی هستند به مراتب کمتر از افراد غیر مذهبی است. از همین رو افرادی که اعتقادات و باور‌های دینی یکسان دارند بیشتر از افرادی که عقاید مذهبی متفاوت دارند در کنار هم می‌مانند.

 

 

 

6- میزان تحصیلات زوجین و اثر ان برطلاق

 


داشتن تحصیلات به تنهایی برای داشتن ازدواجی موفق و پایدار کافی نیست. بر اساس مطالعات انجام شده آمار طلاق در میان افرادی که سطح تحصیلات بالاتری دارند، کمتر است. این افراد معمولا دارای درآمد‌های بالاتر و به مراتب سطح زندگی آنها از استاندارد‌های بالاتری برخوردار است.

 

 

7-  تفاوت سنی زیاد

 

 

از گذشته تا کنون یکی از دغدغه‌های مربوط به ازدواج، ازدواج دو فرد از دو نسل متفاوت است!!!! بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی این موضوع بهترین تفاوت سنی در ازدواج بزرگتر بودن شوهر 2 تا 8 سال از همسرش است. در این تفاوت سنی احتمال طلاق بسیار کمتر از زمانی است که اختلاف سنی دو فرد در خارج از این محدوده باشد. البته حتما در اطراف خود زوجهایی دیده اید که زن چند سالی از مرد بزرگتر بوده اما زندگی موفقی داشته اند. شرط اختلاف سنی باید در کنار ویژگی های دیگری مورد بررسی قرار گیرد.

 

 

8- عدم آموزش زوجین

 

 

استفاده از جلسات مشاوره طلاق می‌تواند به طور قابل توجهی در کاهش آمار طلاق موثر باشد. طی این جلسات به همسران مهارت‌های لازم برای حل مسائل و چالش‌هایی که در مراحل بعدی زندگی ممکن است به اختلافات تمام عیار تبدیل شود، آموزش داده می شود. باید در زمان مواجه با مشکلات، آنها را ریشه یابی کنید و حل نمایید. خوب است زن و مرد همان طور که بدون تحقیق و شتاب ازدواج نکنند در امر طلاق هم از روی عصبانیت یا لجبازی اقدام نکنند.

 

9- تفاوت بر شیوه های فرزند پروری در طلاق زوجین

 

عدم تفاهم و اختلاف نظر بر روی مسائل مختلف، بخصوص تربیت فرزند از جمله مواردی است که به طلاق منجر می‌شود. بسیاری والدین بر سر اینکه چه کسی باید تربیت فرزند را به عهده بگیرد با یکدیگر به مشکل بر می‌خورند، دریغ از اینکه هر دو باید در تربیت فرزند هماهنگ با یکدیگر باشند. والدین در صورتی که همسر‌ خوبی برای هم باشند و بتوانند اختلاف نظر هایشان را حل کنند، می‌توانند والدین خوبی نیز برای فرزند خود باشند.

 

 

10-  بچه های طلاق

 

 

معمولا کودکان طلاق، نسبت به کودکان عادی در ازدواج شان با مشکلات بیشتری روبه رو می‌شوند. احتمال طلاق در افرادی که در خانواده‌ی طلاق رشد کرده‌اند 50 درصد بیشتر است. مهمترین دلایل آن ناشی از خاطرات فرد در دوران کودکی، توجه زیاد و یا کم توجهی بیش از حد از سوی اطرافیان نسبت به آنان در دوران کودکی و... است.

 

 

11- خیانت

 

 

یکی از نگران کننده‌ترین و شایع ترین  علل جدایی، طلاق به دلیل خیانت است. در بسیاری از موارد خیانت به تنهایی سبب طلاق نمی‌شود. معمولا همسران خائن قادر به متقاعد کردن یکدیگر هستند و مدتی مسئله را به تاخیر می‌اندازند. زمانی خیانت تبدیل به طلاق می‌شود که اعتماد بین زوجین کاملا از بین رفته باشد. کسی که مورد خیانت قرار گرفته است به دلیل احساس طرد یا رها شدن از سوی شریک زندگی اش به رفتار‌های خشونت آمیز متوسل می‌شود که این امر سبب بدتر شدن رابطه خواهد شد.

 

 

 

12- مشکلات و عدم آموزش جنسی

 

مشکلات در مسائل جنسی یکی دیگر از مهمترین علل و عوامل طلاق است. زوج هایی که نوع ومیزان رابطه‌ی جنسی متفاوتی با هم دارند، با این مشکل روبرو خواهند شد. در این شرایط یکی از زوجین تحت فشار قرار می‌گیرد و احساس بی اعتنایی از طرف مقابل خود می‌کند و همین امر مسبب طلاق این دو فرد می‌گردد. امروزه با کمک داروها و جلسات سکس تراپی به راحتی می توان این مشکل را بین زوجین حل نمود.

 

 

13-  اعتیاد به مواد مخدر و الکل

 

 

همانطور که می دانید سوء مصرف مواد مخدر و الکل می‌تواند نقش مهمی در از هم پاشیدن بسیاری از زندگی‌ها داشته باشد. به دلیل خماری ناشی از اعتیاد فرد معتاد ممکن است بد رفتار شود، دروغ بگوید، قانون گریز شود، دزدی کند و تمام فکرش تهیه مواد مخدر یا الکل می‌شود. از همین رو فشار‌های عاطفی و روانی زیادی را به همسر و خانواده خود وارد می‌کند. در جامعه نیز از دید مردم وجه مناسبی ندارند.

14-اختلالات و مشکلات روحی و روانی

 

 

در مواردی که یکی از همسران دچار اختلالات روحی و روانی، افسردگی، اضطراب، اختلالات شخصیتی و... باشد، سبب به وجود آمدن رفتار‌هایی در او می‌شود که سبب رنج کشیدن همسر و خانواده او می‌گردد. بیماری‌ها و اختلالات روانی باید به موقع درمان شود.
 

 

 

 

 

15-خشونت خانگی

وجود خشونت خانگی در خانواده یا در ازدواج گواه نزدیک شدن به پایان زندگی زناشویی و سپس طلاق است و در این صورت طلاق بهترین راه حل برای همه طرفین است و به ندرت مواردی وجود دارد که بتواند بر موضوع غلبه کند و به آن پایان دهد. سوء استفاده و غلبه بر خشونت خانگی ، اما در اغلب موارد زوج های بدسرپرست پس از پایان ازدواج وضعیت بهتری دارند

 

نحوه برخورد با عوامل طلاق

 

برای جلوگیری از رسیدن به مرحله طلاق می توان علل طلاق را که ذکر کردیم به چند طریق دور زد که به شرح زیر است:

 

1/ همسران برای حفظ خانواده از فروپاشی باید درک خود را در دوران نامزدی افزایش دهند و شیوه زندگی و تفکر طرف مقابل را بررسی عمیق کنند.

 

2/ شما باید مهارت های حل مسئله داشته باشید، تفاوت ها را مطرح کنید و بدون اجازه دادن به آنها بحث کنید.

 

3/ زمان مناسب را برای حل اختلاف انتخاب کنید و آرام و خونسرد صحبت کنید.

 

4/ توانایی صحبت کردن، گوش دادن و بیان واضح و صریح مشکلاتی که هر یک از طرفین در رابطه دارند، علاوه بر نیازهای خود، ایجاد کنید تا در صورت برآورده نشدن تمام خواسته ها و نیازها، از شر احساس ناامیدی خلاص شوید.

 

5/ یکی اززوجین باید واقعیت طرف مقابل را بپذیرد و این عقیده را بپذیرد که همهایرادها و اشتباهاتی دارند، این اعتقاد دلیل بر توانایی باز شدن، تشویق و حمایت، انعطاف در معامله، درک و تحمل و عشق است. درون رابطه زناشویی

6/ هر دو طرف باید خود را کنترل کنند، رفتارهای مثبت را به جای رفتارهای منفی از خود نشان دهند و عادات جدیدی را که شامل عشق و احترام است، اتخاذ کنند.

7/ باید بیان کند و بهتر است هر کدام اعلام کنند که ازدواجش با دیگری باعث پیشرفت در زندن گی او شده است

 

.

آیا طلاق بهترین انتخاب برای شماست؟

اگر در زندگی مشترک خود با مشکلاتی روبرو شده اید و ممکن است به سوی طلاق پیش بروید، باید بدانید  که همیشه خراب کردن یک زندگی راحت‌ترین کار ممکن است و در اکثر مواقع بدترین راه نیز هست. شما می‌توانید با مشاوره گرفتن از افراد متخصص و ریشه یابی مشکل در رابطه ای که دارید، آن را درمان کنید و با تلاش و  استفاده از راهکار‌های درست، پایه‌های زندگی مشترک خود را محکم کنید و ان را نجات دهید. استفاده از مشاوره روانشناسی می‌تواند کمک کننده باشد.


برچسب ها

مریم عبدالخانی

مریم عبدالخانی

توضیحات بیشتر

مشاهده نظرات

دیدگاه ارزشمند شما

لطفا فیلدهایی که با * مشخص شده است را پر کنید، آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود