برای دیدن محتوای سایت روی دکمه دسته بندی کلیک بفرمایید
شما می توانید با کمک به کودک در یادگیری و تشخیص حروف الفبا، فرزند خود را برای موفقیت های آینده، آماده کنید. باهم به بررسی این ۳ روش فوق العاده میپردازیم: آمادگی برای خواندن از خانه شروع میشود، پس با کوچولوی خود در داستانها کاوش کنید. اینکار همچنین یک تجربه پیوند عالی برای کل خانواده ایجاد می کند. نشان دادن نحوه استفاده از نوشتن برای چیزهایی که هر روز با آنها روبرو میشوند به بچهها میتواند به آنها کمک کند که در نوشتن هیجانزده شوند و شروع به تشخیص حروف الفبا کنند. به نحوه استفاده از نوشتن بر روی بیلبوردها، منوها در رستوران ها، بسته بندی غذاهای مورد علاقه، برنامه های تلویزیونی و فیلم ها و هر جای دیگری که متوجه نوشته هایی می شوید که ممکن است برای فرزندتان جالب باشد، استفاده کنید. یک گوشه تعیین شده با یک صندلی یا یک میز به اندازه کودک می تواند به گوشه ای خاص برای استراحت و کاوش تبدیل شود. کتابها و مجلات کودکان را بخرید و آنها را در قفسه یا جعبه بچینید. بچه ها برای بازی با حروف فارسی در بافت ها و اندازه های مختلف هیجان زده خواهند شد. مجموعهای از حروف فارسی فوم و مغناطیسی، کارتها و بلوکهای حروف را خریداری کنید و به راحتی در دسترس فرزندتان قرار دهید تا بتواند آنها را لمس کند، حرکت دهد و مرتبسازی کند. فعالیتهای سرگرمکنندهای انجام دهید که در آن حروف جداگانه را مشخص کنید و نام حروف را به عنوان بخشی از برنامه روزانه خود و زمان بازی با فرزندتان بیان کنید. در زمان حمام، دو یا سه حرف فارسی فوم را به همراه فرزندتان در وان پرتاب کنید. در حالی که کودک شما در حمام بازی می کند، هر حرف را به نام صدا بزنید. به عنوان مثال، برای حرف ب بگویید: "ب انگشتان پایت را قلقلک می دهد. اوه، ب در کنارت شنا می کند. ب را به مامان بده." این فعالیت را هر بار با استفاده از حروف مختلف انجام دهید تا زمانی که کودک شما تمام حروف الفبا را یاد بگیرد و بتواند آنها را با نام صدا بزند. ابتدا به کودک آموزش دهید سپس به فرزندتان کمک کنید تا حروف را خود بسازد. از خاک رس، پارچه، لوله پاک کن یا نخ حروف بسازید. برای کشیدن حروف از نمک، شکر یا رنگ انگشتی هم میتوانید استفاده کنید. بازی یکی از راه هایی است که کودکان خردسال به بهترین شکل یاد می گیرند و همچنین سرگرمی بسیار خوبی است. از فرزندتان بخواهید که کارت های حروف را به ترتیب حروف الفبا بگذارد یا آنها را وارونه کند و در حین برگرداندن هر کدام، نام حروف را با هم بگوید. از تابلوهای خیابانی، بیلبوردها، مجلات، لباس یا هر چیزی که روی آن کلمات وجود دارد استفاده کنید.روش اول: ایجاد یک محیط غنی از زبان فارسی
1. برای آموزش حروف و الفبای فارسی، خواندن را سرگرم کننده کنید.
از صداهای مختلف برای شخصیت ها و حیوانات استفاده کنید، جلوه های صوتی بسازید، و هنگام خواندن داستانی با هم، عبارات اغراق آمیز بسازید.
با هم خواندن روز را به پایان برسانید. مثلا پس از حمام کردن ، این را به یک عادت تبدیل کنید، به فرزندتان اجازه دهید چند کتاب انتخاب کند و در حین مطالعه روی مبل با هم بخوانید. می توانید بارها و بارها به موارد دلخواه برگردید و در داستان های جدید بچرخید.
به فرزندتان اجازه دهید داستان های خود را بسازد تا با تصاویر کتابی که دوست دارد همراه شود. مهم نیست که داستان واقعی باشد یانه، فقط اجازه دهید خلاق باشند و از تخیل خود استفاده کنند. 2. برای آموزش حروف و الفبای فارسی به کاربرد نوشتار در موارد روزمره اشاره کنید.
3. برای آموزش حروف و الفبای فارسی، یک مرکز خواندن و نوشتن ایجاد کنید.
اگر بودجه تان کم است، از کتابخانه عمومی خود استفاده کنید یا از فروشگاه های دست دوم برای کتاب های ارزان قیمت استفاده کنید.
ابزارهای نوشتاری مانند مداد، نشانگر، مداد رنگی و انواع مختلف کاغذ را برای کودک خود فراهم کنید تا بتواند آنها را آزمایش کند.
روش دوم: معرفی اسامی حروف و صداهای فارسی 1. برای آموزش حروف و الفبای فارسی، الفبا را به اشکال مختلف در خانه خود نمایش دهید.
اگر بودجه کافی ندارید، از چوب بستنی، کاغذ سنباده، فوم یا سایر لوازم صنایع دستی استفاده کنید و حروف فارسی بسازید. 2. با استفاده از مطالبی که جمع آوری کرده اید، اسامی حروف و صداهای فارسی را به فرزندتان بیاموزید.
برجها، خانهها و دیگر سازهها را با بلوکهای الفبا بسازید، حروف روی بلوکها را مشخص کنید و آنها را با نام صدا بزنید.
حروف مغناطیسی را روی یخچال یا تخته سفید بچینید. به فرزندتان اجازه دهید آنها را لمس کند، آنها را به ترتیب حروف الفبا قرار دهد، یا آهنگ الفبا را با هم بخوانید و همانطور که نام هر حرف را می گویید به آن اشاره کنید. 3. مجسمه سازی و کشیدن حروف الفبا از مواد مختلف.
روش سوم: تقویت آموخته های فرزندتان 1. بازی هایی انجام دهید تا به فرزندتان کمک کنید حروف الفبای فارسی را به خاطر بسپارد و تشخیص دهد.
بخشهایی از یک حرف را یکی یکی بکشید و به فرزندتان اجازه دهید تا حدس بزند که شما چه حرفی میسازید.
نام حروف را صدا بزنید و از فرزندتان بخواهید که با بدن خود شکل آن را بسازد.
آهنگ های حروف و الفبای فارسی را با هم بخوانید. 2. از ابزارهای یادگیری مانند کارت های حروف برای تقویت نام و صداهای حروف فارسی استفاده کنید.
از کارت های حروف برای بازی هایی مانند تطبیق و حافظه استفاده کنید. 3. هر جا که می روید حروف و الفبای فارسی را در محیط اطراف خود کشف کنید.
بازی «من یک جاسوسم» را انجام دهید و حروف و اشیایی را پیدا کنید که با حروفی شروع میشوند که فرزندتان می شناسد.
به علائم توقف، علائم خروج، طاق های طلایی و سایر علائم آشنا اشاره کنید و در مورد معنای آنها صحبت کنید. بچه ها می توانند قبل از اینکه بتوانند کلمات را بخوانند، یاد بگیرند که با توجه به معنی اسم اشیاء را بخوانند.