برای دیدن محتوای سایت روی دکمه دسته بندی کلیک بفرمایید

دسته بندی

Breadcrumbs Image
49de314c-4797-4eeb-9764-807c3887e836.jpg

راه حل های کاربردی برای صحبت با کودکان اوتیستیک

یکی از چالش های اساسی والدین با کودکان دارای اوتیسم عدم کلام و یا تاخیر در کلام است . اما نبود کلام نباید باعث شود که والدین هیچ مراوده کلامی با کودک نداشته باشند. در این پست سعی داریم تا چند راه حل کاربردی برای ایجاد مراوده کلامی با کودک اوتیستیک ارائه دهیم .

از آنجا که یکی از علائم کلاسیک اوتیسم ، کمبود قابل توجهی در توانایی های ارتباط کلامی است ، یک مشکل معمول برای  افرادی که با کودکان و حتی بزرگسالان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم کار می کنند ، صرفاً انجام یک مکالمه اساسی است.

چیزی به سادگی فهمیدن اینکه آنها برای ناهار چه می خواهند و یا اینکه آیا آنها نسبت به تکلیف فعلی مدرسه خود خوشحال یا ناراحت هستند یا بی تفاوت هستند ،تقریباً غیرممکن است. اما اجازه ندهید این شما را متوقف کند!

روش هایی برای مکالمه با کودکان اوتیسم وجود دارد و با در نظر گرفتن نکات زیر می توانید آنها را آسان تر کنید.

⚪1.تلاش کنید تا با آنها صحبت کنید:

 از آنجا که صحبت با کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است دشوار باشد ، بسیاری از بزرگسالان راه ساده ای را در پیش می گیرند و فقط فرد اوتیسم را در مکالمات حدف می کنند. اما این یک اشتباه است 
هم شما و هم آن کودکان می توانند از تلاش برای مکالمه بهره مند شوند ، حتی اگر همیشه موفق نباشند. همچنین این تمایل وجود دارد که اگر کودک اوتیستیک پاسخی ندهد یا شما را خاموش کند که شما را دوست ندارند یا نمی خواهند صحبت کنند ، وجود دارد. اما همیشه اینطور نیست. این سیگنال از طرف یک فرد بدون اختلال مشخص است اما برای فرد مبتلا به ASD(اوتیسم) ، این فقط بخشی از اختلال است. آنها احتمالاً می خواهند درگیر شوند ، فقط در فهمیدن چگونگی مشکل دارند.
⚪2.لحظه های مناسب را انتخاب کنید:
 هر زمان، زمان مناسبی برای گفتگو با کودک اوتیسم نیست. بسیاری از آنها برنامه ها و ریتم های خاصی را در رفتار خود دارند. 
 
اگر وقتی آنها عمیقاً درگیر موضوع دیگری و یا کلیشه خود هستند ، حرف آنها را قطع کنید ، احتمالاً نمی توانید همانطور که انتظار داشتید از پس آنها برآیید و با آن ها مکالمه کنید .
 به همین ترتیب ، وقتی کودک قبلاً از چیزی رنجیده است ، غالباً زمان مناسبی برای تعامل نیست. محرک های بیش از حد می تواند باعث ازار کودکان مبتلا به ASD شود.
 اگر می خواهید مکالمه کنید منتظر لحظه ای آرام و ساکت باشید.
⚪3. درباره آنچه می خواهند درباره آن صحبت كنند صحبت كنید:
 یک رویکردی که هرگز شما را از یک بچه اوتیسم دور نمی کند این است که سعی کنید مکالمه را به سمتی که می خواهید پیش ببرید تحمیل کنید. در بهترین حالت نادیده گرفته می شوید. در بدترین حالت ، آنها خاموش می شوند یا طغیان می کنند.
 وسواس بخشی از این سندرم است و وسواس به معنای بحث زیاد در مورد یک چیز خاص است. شاید این کار را کسل کننده یا ساده بدانید اما با رعایت موضوعی که کودک می خواهد درباره آن بحث کند ، تعامل بسیار بیشتری پیدا خواهید کرد. 
 
⚪4.تمرکز ان ها را بهم نریزید:
 از کنایات ، استعاره ها یا هرگونه عبارات انتزاعی فاصله بگیرید. بچه های اوتیسم به طور کلی قادر به تفسیر هر نوع ارتباطی نیستند که متکی به خواندن حالت عاطفی درونی یا هر نوع جزییات باشد. 
جملات خود را کوتاه و مستقیم نگه دارید. سرعت مکالمه باید در سطحی باشد که کودک می تواند حفظ کند. برای بیشتر ما ، پردازش جملات با شنیدن آنها  تقریباً بلافاصله اتفاق می افتد. با این حال بچه های اوتیسم باید برای تجزیه و تحلیل آنچه می شنوند کار کنند. به آنها زمان لازم برای انجام این کار را بدهید.
 
 
⚪5.اگر صحبت کردن جواب نداد ، نوشتن را امتحان کنید! 
 
اگر به نکات مهم در مکالمه رسیدید ، سعی کنید آنچه را که تازه گفتید روی کاغذ بیان کنید. یک تصویرمرتبط با صحبت تان بکشید یا کلمات را بنویسید و آنها را نشان دهید. بیماران ASD تمایل دارند بصری فکر کنند ، بنابراین حتی اگر بلافاصله آنچه را که شنیده اند درک نکنند ، اگر آن را روی کاغذ قرار دهید ، ممکن است همان پیام را دریافت کنند تا بتوانند آن را ببینند. به سیگنالهای غیرکلامی توجه کنید از آنجا که کودکان اوتیسم می توانند در دستکاری زبان و همچنین درک آن با مشکلات زیادی روبرو شوند ، آنها اغلب انواع مختلفی از رفتارها را نشان می دهند که نشانه مواردی است که شما انتظار دارید آنها را به زبان بیاورند. برخی حرکات یا کارهایی که هنگام صحبت از آنها استفاده می شود ، ممکن است به شما بیشتر از کلماتی باشد که در صورت توجه و یادگیری تفسیر آنها به شما می گویند.
 
⚪6.در نهایت ان ها فقط بچه هستند !!!
 
به یاد داشته باشید آنها فقط بچه هستند! بچه های اوتیسم ممکن است خیلی شبیه کودکان رفتار نکنند ، اما به یاد داشته باشید که هنوز با کسی صحبت می کنید که افکار و نگرش های او در مغز نابالغ شکل گرفته است. با کمی تمرین ، ممکن است دریابید که می توانید به راحتی مثل هر بچه ای با بچه های اوتیسم صحبت کنید. نتایج ، هم برای شما و هم برای کودک ، می تواند از نظر رشد مهارت های ارتباطی آنها مثبت باشد و هم هنگام ایجاد ارتباط بین فردی لذتبخش باشد.
 
 

 


مهسا آسترکی

مهسا آسترکی

رفتار درمان و روانشناس کودک در زمینه های اوتیسم . تاخیر واختلالات و مشکلات رفتاری و...

توضیحات بیشتر

مشاهده نظرات

دیدگاه ارزشمند شما

لطفا فیلدهایی که با * مشخص شده است را پر کنید، آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود