برای دیدن محتوای سایت روی دکمه دسته بندی کلیک بفرمایید

دسته بندی

Breadcrumbs Image
GetImageDB.jpeg

سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک، یک بیماری شایع در خامها است که موجب بوجود آمدن قاعدگی های طولانی مدت و نامنظم در زنان می شود و همچنین تولید هورمون های مردانه در زنان مبتلا را افزایش می دهد.

در سَندروم تخمدان پُلى کیستیک که به آن بطور اختصار PCO گفته مى‌شود، هر دو تخمدان به علت وجود کیست‌هاى متعدد و پر از مایع، بزرگ مى‌شوند. تصور مى‌شود که این بیمارى به علت اختلال در تعادل هورمونهاى جنسى ایجاد مى‌شود (گاهى اوقات بعلت افزایش هورمون  LHکه از غده هیپوفیز ترشح مى‌گردد و همچنین به علت افزایش هورمون جنسى مردانه تستوسترون). این عدم تعادل هورمونها ممکن است از تخمک‌گذارى (رها شدن تخمک‌ها از تخمدان) جلوگیرى نماید و بنابراین باعث کاهش بارورى مى‌گردد و گاهى اوقات نیز منجر به افزایش رشد موهاى بدن این خانمها مى‌شود.

این بیمارى، شایعترین بیمارى اختلال تولید مثلى در خانمها مى‌باشد و از هر 20 خانمى که در سنین بارورى قرار دارد (در بریتانیا) یک نفر به این مشکل دچار مى‌باشد. در بعضى از خانواده‌ها این بیمارى بیشتر دیده مى‌شود.

علائم و مشکلات سندروم تخمدان پلى کیستیک

علائم این بیمارى بسیار متغیر مى‌باشد. تا هنگامى که فرد به خاطر عدم بارورى به پزشک مراجعه نکند، ممکن است این بیمارى در او کشف نگردد.

علائم سندروم تخمدان پلى کیستیک عبارتند از :

قاعدگى‌هاى کم و یا فقدان قاعدگى.

چاقى.

افزایش موهاى بدن و صورت
خانمهاى دچار سندروم تخمدان پلى کیستیک در خطر ابتلاء به دیابت (مرض قند) نیز هستند زیرا بدن آنها به هورمون انسولین مقاومت نشان مى‌دهد. این افراد همچنین در خطر ابتلاء به بیمارىِ بالا بودن فشار خون، بیمارى شریان کرونرى و سکته قلبى مى‌باشند.

درمان سندروم تخمدان پلى کیستیک

اگر پزشک مشکوک شود که خانمى مبتلا به سندروم تخمدان پلى کیستیک مى‌باشد، تقاضاى انجام آزمایش خون مى‌کند تا بفهمد که سطح هورمونهاى جنسى خون در چه حدى است و آیا عدم تعادلى در این هورمونها وجود دارد یا خیر. او همچنین ممکن است براى اینکه از وضعیت تخمدان و کیست‌هاى آن مطلع شود اقدام به انجام سونوگرافى نماید.

درمان بر اساس شدت بیمارى و اینکه آیا فرد مایل است که باردار شود، تفاوت مى‌کند. نابارورى را مى‌توان توسط داروهایى مثل کلومیفن درمان نمود. اگر بیمار تمایل به بچه‌دار شدن نداشته باشد، قاعدگى‌هاى غیرطبیعى را مى‌توان با قرصهاى ترکیبى ضد باردارى درمان نمود.
براى درمان مقاومت بدن به انسولین و کاهش خطر بروز دیابت (مرض قند)، از داروهایى مثل مِتفورمین استفاده مى‌شود. این دارو همچنین به منظم شدن قاعدگى‌ها و نیز به کاهش وزن کمک مى‌نماید. موهاى اضافى بدن و صورت را مى‌توان با الکترولیز و یا لیزر از میان برد.


مریم شوهانی

مریم شوهانی

توضیحات بیشتر

مشاهده نظرات

دیدگاه ارزشمند شما

لطفا فیلدهایی که با * مشخص شده است را پر کنید، آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود