برای دیدن محتوای سایت روی دکمه دسته بندی کلیک بفرمایید

دسته بندی

Breadcrumbs Image

چرا نباید بچه ها را باهم مقایسه کنیم و وثرات منفی مقایسه کودکان با یکدیگر

ویدئو ی چرا نباید بچه ها را با هم مقایسه کنیم واثرات منفی مقایسه کودکان با یکدیگر ،هر کودکی متفاوت و منحصر به فرد است. ما به عنوان والدین باید یاد بگیریم که فردیت فرزندمان را جشن بگیریم و کودک را تشویق کنیم تا بهترین باشد. در این ویدئوی متوجه خواهید شد که چرا هرگز نباید فرزند خود را با دیگران مقایسه کنید. دوستان عزیز مام پلاسی با ما همراه باشید .

 

در زیر برخی از اثرات مضر مقایسه فرزندان خود با دیگران آورده شده است.

با مقایسه ،کودکان استرس را تجربه می کنند

کودکان هنگامی که به طور مداوم با دیگران مقایسه می شود، استرس پیدا می کنند. تحت فشار قرار گرفتن برای بهتر انجام دادن می تواند کودک را بی قرار کند که منجر به مشکل در خوابیدن و سایر مشکلات سلامتی می شود.


مقایسه کردن اعتماد به نفس کودکان راپایین می آورد 

فرزند شما به این فکر می کند که بچه های دیگر همیشه بهتر از او هستند. اگر نتواند انتظارات والدینش را برآورده کند، احساس حقارت و ترحم به خود می کند. او احساس می کند که هرگز به اندازه کافی خوب نیست. داشتن عزت نفس پایین بر رشد و تکامل کودک تأثیر منفی می گذارد.

مقایسه کودکان باعث خاموش شدن خلاقیت در کودکان می شود.
وقتی کودک همیشه به دلیل اینکه توانایی کمتری نسبت به دیگران دارد یا اغلب مورد مقایسه قرار می گیرد مورد تمسخر یا مسخره قرار می گیرد، او احساس می کند که محیط او فضای امنی برای ابراز وجود نیست. از این رو شروع به عقب نشینی می کند و از تعامل و ازدحام دوری می کند. به همین دلیل است که برخی از کودکان بسیار خجالتی می شوند و دوستان زیادی ندارند.

با مقایسه کردن ، کودک احساس بی انگیزگی می کنند

اگر همه دستاوردهای او همیشه نادیده گرفته شوند، کودک احساس می کند هر کاری که انجام می دهد ارزشش را ندارد. در نتیجه برای رسیدن به هر چیزی بی تفاوت و بی انگیزه خواهد بود. وقتی کودک از والدینش که مدام از دیگران تعریف می کنند می شنود، فکر می کند هر کاری که انجام دهد بیهوده است."چرا زحمت؟"


مقایسه کودک و‌ گم شدن استعداد 

 وقتی یک کودک دوست دارد یک کار را انجام دهد، این می تواند نشان دهنده استعداد او در آن زمینه باشد. با این حال، والدین وقتی می بینند که فرزندشان در کاری برتر است، زیاده روی می کنند. این می تواند در زمینه ورزش، هنر و حتی دانشگاهی صادق باشد.


با مقایسه کردن کودکان بیش از حد رقابتی می شوند.

همیشه مقایسه یا سنجیده شدن با دیگران به کودک تصور اشتباهی درباره انجام کارها می دهد. این پیامی را به فرزندان ما می فرستد که کودکان باید همیشه برنده باشند.


مقایسه کردن به رابطه والدین و فرزند آسیب می بیند

اگر کودک احساس کند که والدینش از آنچه او می تواند به دست آورد راضی نیستند، شروع به حفظ فاصله می کند. بدتر از آن این است که او تصور اشتباهی پیدا می کند که والدینش او را آنطور که هست دوست ندارند و نمی پذیرند. این می تواند تأثیر عمده ای بر پویایی والدین-کودک داشته باشد زیرا کودک اعتماد خود را به والدین خود از دست می دهد. 

سطح رقابت خواهر و برادر در خانه

وقتی پدر و مادری در مقابل او از کودک دیگری تمجید می کنند، شروع به کینه توزی از آن کودک می کند، حتی اگر این خواهر یا برادر خودش باشد که مورد تحسین قرار گیرد.

مقایسه فرزندانتان با یکدیگر این پیام اشتباه را به آنها می دهد مبنی بر اینکه کسانی که بهتر عمل می کنند، محبت و توجه بیشتری را به خود جلب خواهند کرد. خانه به جای تبدیل شدن به محیطی امن و مشارکتی، به محل رقابت و بی اعتمادی تبدیل می شود.

مقایسه کردن و شروع قلدری

قلدری می تواند از خانه شروع شود. وقتی کودکی احساس ضعف و ترس می کند زیرا همیشه با دیگری مقایسه می شود، ممکن است احساس کند برای انجام کاری که نمی خواهد انجام دهد مورد آزار و اذیت قرار می گیرد. علاوه بر این، ممکن است کودک نیاز به ابراز وجود داشته باشد، بنابراین به پرخاشگری روی می‌آورد و سایر بچه‌ها را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهد تا احساس خوبی نسبت به خود داشته باشند.

اثرات مقایسه فرزندتان با دیگران می تواند بسیار مضر باشد. پس پدر و مادر از مقایسه فرزندتان با دیگران دست بردارید!

 

نکاتی برای جلوگیری از مقایسه فرزندتان با دیگران 

 هر کودکی متفاوت و منحصر به فرد است. به عنوان والدین، وظیفه ما این است که مطمئن شویم فرزندمان بدون توجه به اقدامات و دستاوردهایش، احساس امنیت، دوست داشتن و قدردانی توسط ما می کند. 

آیا متوجه می شوید که در دام مقایسه فرزندتان با بچه های دیگر افتاده اید؟ 

در اینجا چند نکته برای ترک این عادت ناخواسته وجود دارد.

‌روی رشد کودک خود تمرکز کنید و به یاد داشته باشید که نقاط عطف رشد فقط یک راهنما هستند و کودکان با سرعت خود به آنها می رسند.

‌زمان خود را در شبکه های اجتماعی محدود کنید. پیمایش در فیدهای دیگران منجر به نگرش سمی در مقایسه می شود. به قول معروف، چمن همسایه همیشه سبزتر به نظر می رسد.

‌از کودک خود حمایت کنید تا علایق و علایق خود را توسعه دهد. او را به خاطر دستاوردهایش تحسین کنید و او را مجبور نکنید که کاری را انجام دهد یا در چیزی برای اندازه گیری موفقیت شما رقابت کند.


‌اگر نمرات کودک از بچه های دیگر پایین تر است، در مقابل اصرار که او احساس کند شما را شرمنده کرده است مقاومت کنید. در عوض، از او به خاطر تلاش و سخت کوشی اش در جمع تعریف کنید تا اعتماد به نفسش را تقویت کنید و از او حمایت کنید تا دفعه بعد بهتر عمل کند.
این را به او بگویید: "هیچ کاری که انجام می دهی باعث نمی شود کمتر تو را دوست داشته باشم." 


‌والدین هرگز فرزند خود را با دیگران مقایسه نکنید. درعوض، تشویق کننده شماره یک فرزندتان باشید و به او احساس آزادی بدهید تا هر کسی که می‌خواهد باشد


برچسب ها

مجیدظفری

مجیدظفری

توضیحات بیشتر

مشاهده نظرات

دیدگاه ارزشمند شما

لطفا فیلدهایی که با * مشخص شده است را پر کنید، آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود